Izvajalci

MANOUCHE
Sobota, 22.07.2017

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t.i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Pred širšo javnostjo so prvič nastopili na podelitvi Viktorjev marca 2012. Na račun uspešnih prvih avtorskih pesmi, kot sta »Kje si lubi?« in »Bi šla naprej?« so hitro postali prepoznavni na slovenski glasbeni sceni.
MANOUCHE
ORKESTER MUSICA CAMERATA
23.07. - 12.08.2017

Salonski orkester Musica Camerata že več kot štirideset let deluje kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo: priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, orkestrski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji Univerze v Ljubljani in Mariboru, profesorji Srednjih glasbenih in ostalih glasbenih šol ter absolventi Akademije za glasbo.
Bogat repertoar zajema valčke, serenade, operetne zvrsti, skratka priljubljene skladbe skladateljev, kot so Strauss, Waldteufel..
ORKESTER MUSICA CAMERATA
TZIGANO BRUTALLO & DADA
Sreda, 26.07.2017

Tzigano Brutallo je manouche gypsi swing trio, ki preigrava skladbe iz 20-ih in 30-ih let prejšnjega stoletja, poleg tega pa tudi skladbe novejših avtorjev. Repertoar zajema od klasičnih manouche pesmi, pa vse do evergeenov, kakor tudi nekaj sodobnih priredb jazzovskih skladb ter tudi del slovenskih avtorjev.
Na odru se bo triu pridružila vokalistka Dada Kladenik.
TZIGANO BRUTALLO & DADA
PIAZZOLLEKY
Sobota, 29.07.2017

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu. Piazzolleky vas vljudno vabijo na koktajl obeh tangov, novega in starega, brutalnega in nežnega, modernega in nostalgičnega.
PIAZZOLLEKY
JEANNETTE
Sobota, 05.08.2017

Pod imenom Jeannette muzicira skupina petih glasbenikov iz Rogaške Slatine in Rogatca, od katerih ima vsak svojo zgodbo in drugačno glasbeno ozadje. Ob priredbah dobrih starih klasik bluesa, swinga, jazza, rock'n'rolla, se znajdejo tudi vrhunci francoske šansonjerke Edith Piaf.
JEANNETTE
ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC
Sreda, 09.08.2017

Na krilih raznolikih kultur, zgodb in glasbe sveta vas bo pripoved pod zvezdnatim nebom popeljala na očarljivo pustolovščino. Pod zvezdami bodo svojo glasbeno moč, inspiracijo in znanje združili trije izjemni glasbeniki (Alja Petrič, Dejan Berden in Nino Mureškič).
ALJA PETRIČ ETNO WORLD MUSIC
OKUSTIČNI
Sreda, 16.08.2017

Akustična zasedba z odličnimi glasbeniki izvaja soul, funk in R&B ter nekatere pesmi, ki si jih nikoli ne bi predstavljali v izvedbi treh vokalov in akustične kitare. Slišali boste: Ain't nobody-Chaka Khan, Kiss-Prince, Man in the miror-Michael Jackson,…
OKUSTIČNI
BLUE PAPAS
Sreda, 23.08.2017

Glasbena asa Mitja Novak (vokal, kitara) in Dragan Verber (vokal, banjo, kitara) in čeh Hans Penzoldt (ustna harmonika) ustvarjajo pod imenom Blue Papas. Izvajajo bluegrass, country, blues, rock in folk glasbo.
BLUE PAPAS
SERAFINE
Sobota, 26.08.2017

Serafine je vokalni trio, ki ga sestavljajo vokalistke članice ansambla Opere SNG Maribor. Z njimi se bomo sprehajali po melodijah POP glasbe iz minulega stoletja, katerih aranžmaje podpisujejo kar same. Na koncertih za klavirsko spremljavo poskrbi Valentina Čuden.
SERAFINE
BOJČEVSKI KVARTET
Sreda, 30.08.2017

V kvartetu so združili moči mednarodno uveljavljeni glasbeniki z visoko izobrazbo in svetovnimi referencami: Goran Bojčevski, Tomaž Marčič, Tadej Kampl in Nino Mureškič. Gre za glasbo sveta, vsem dobro poznane skladbe (Piazzola, Mozart, Bach, makedonske ljudske,…), ki so posebne zaradi edinstvenih aranžmajev Gorana Bojčevskega.
BOJČEVSKI KVARTET
POHORJE EXPRESS
Sobota, 02.09.2017

Slovenska skupina si je nadela ime po znamenitem vlaku, ki je nekoč vozil med MB in KP. Začetki delovanja skupine segajo v leto 1983, v naslednjih letih je postala prepoznavna z izvajanjem avtorske glasbe in zanimivimi priredbami tujih izvajalcev. Danes je njihova glasba mix countrya, rocka, swinga, bluesa, tex-mexa, cajuna…
POHORJE EXPRESS

Anin festival 2017 so omogočili: